Slachtoffers Utrecht week na aanslag 24 Oktoberplein herdacht

In Utrecht zijn op het 24 Oktoberplein de slachtoffers herdacht van de aanslag van precies een week geleden. Gökmen T. opende toen het vuur in

NOODKREET !!! ONZE HARTEN BLOEDEN OPROEP AAN NUCHTERE MENSEN!
Vrouw opgepakt voor bedreiging FvD-leider Baudet bij protest
Hormoontherapie voor prostaatkanker veroorzaakt nierfalen

In Utrecht zijn op het 24 Oktoberplein de slachtoffers herdacht van de aanslag van precies een week geleden. Gökmen T. opende toen het vuur in een sneltram: hij doodde drie mensen, drie raakten zwaargewond. Het aantal lichtgewonden is onbekend.

Ruim honderd inwoners, bedrijven en organisaties uit de nabijgelegen wijk Kanaleneiland verzamelden zich om 10.30 uur bij de boom op het plein:

Video afspelen 01:03 Bewoners Kanaleneiland komen samen om tramaanslag te verwerken

Bij de herdenking werd twee minuten stilte in acht genomen, waarna er bloemen werden gelegd en het lied Amazing Grace werd gezongen.

‘Week afsluiten’

Gabriel Erlach is de initiatiefneemster. Volgens haar was het moment bedoeld om een heftige week af te sluiten. “Veel mensen hebben nog de behoefte om samen te zijn”, vertelt ze aan RTV Utrecht. Ursula van Duin @ursulavanduin Vandaag werd er door de wijkbewoners van Kanaleneiland om 1045 uur twee minuten stilte gehouden bij het 24 Oktoberplein. Twee ambulance-medewerkers stonden op de plek langs de trambaan waar ze vermoedelijk een week geleden ook waren. #Utrecht 2 uur geleden

Afgelopen vrijdag werd voor de slachtoffers een stille tocht gehouden. Duizenden mensen liepen daarin mee. Het lied Als de morgen nooit meer komt dat de Utrechtse volkszanger Martin van Doorn toen zong, staat nu op Spotify en iTunes. De opbrengst gaat naar de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag.

Bekijk ook

Utrecht plaatst rouwadvertentie aanslag: ‘dag van angst, woede en verdriet’

Duizenden Utrechters herdenken slachtoffers samen: ‘Stad is opnieuw stil’

Gökmen T. bekent aanslag Utrecht, motief blijft onduidelijk


Bron:NOS website